Back Home Home
Bohuslän / Vestsverige
Velkommen til Bohuslän / Vestsverige

I Bohuslän / Vestsverige kan du opleve næsten alt, som svensk natur har at tilbyde.
Her findes UNESCO:s kulturarvsområde med helleristningerne og den smukke skærgård med Kosterhavet, Sveriges første maritime nationalpark. Eller tag til indlandet med de store skove og søer - Et miniature Sverige.

Natur- og kulturoplevelserne er mangfoldige i Bohuslän / Vestsverige, og det kan opleves året rundt. Her kan du vandre og cykle i kulturarvsområdet, padle i kano på søerne eller tage på sæl-safari og hummerfiskeri ved kysten.

Mere information:
www.bohuslan.com

 
Odsherred, Danmark
Velkommen til Odsherreds enestående landskab og fortælling om Solens Land.

Siden sidste istid er der formet et landskab af international interesse og betydning. I dette landskab er der skabt en natur, der har præget mennesket, skabt historier og kunstneriske afbildninger.

Odsherred er før som nu præget af fjorde og vige til Sejerø Bugt, Kattegat og Isefjord. Roskilde-bispernes palatium, Dragsholm Slot, ligger markant i landskabet.

I løbet af 1800-årene blev større arealer omfattende fjorde og søer afvandet til fordel for et øget landbrug og danner basis for specialproduktion af afgrøder som f.eks. kartofler, asparges og gulerødder på Lammefjorden.

Langs kysterne findes i dag et af Danmarks mest koncentrerede sommerhusområder med omkring 26.000 feriehuse, der gør Odsherred til et attraktivt sommerland.

Mere information: www.visitodsherred.dk
 
Nebra, Tyskland
Velkommen til landet med Himmelskiven fra Nebra.

Indesluttet mellem vinbjerge og floddale fortryller Saale-Unstrut regionen med den største koncentration af forhistoriske kulturmindesmærker i Tyskland – som den 3600 gamle Himmelskive. Et ”must” for alle, som elsker kultur og historia.

Mere information:
www.saale-unstrut-tourismus.de
Logo
Menu German Danish Swedish English Arche Nebra Museum Odsherred Tanum World Heritage Center Underslos Museum Tourist info