Back Home Home
Bohuslän, Sverige
Välkommen till Bohuslän

I Bohuslän kan du uppleva nästan allt som naturen har att erbjuda. Här finns den världsarvet Tanums Hällristningar och den vackra skärgården med Kosterhavet, Sveriges första Maritima National Park samt de djupa skogarna i inlandet. – Ett Sverige i miniatyr.

Natur och kultur upplevelserna är många i Bohuslän som kan upplevas året runt. Här kan du vandra eller cykla i ett världsarv, paddla kanot på sjöar och i havet, eller delta i sälsafari, hummer fiske.
www.bohuslan.com
 
Odsherred, Danmark
Välkommen till Odsherreds unika landskap och berättelsen om Solens Land.

Efter den sista istiden har det formats ett landskap av internationellt intresse och betydelse. Här finns en natur som har präglat människor, skapat berättelser och konstnärliga uttryck.

Nu som då utmärker sig Odsherred genom sina fjordar och vikar till Sejerøbukten, Kattegatt och Isefjorden. Dragsholm slott, en gång palatset för Roskildes biskopar, dominerar landskapet.

Under 1800-talet blev ett större område av fjordar och sjöar avvattnade för att skapa mer jordbruksmark där man började odla t ex potatis, sparris och morötter.

Längst med kusten finns i dag ett av Danmarks mest koncentrerade fritidshus område med ca 26 000 fritidshus, detta gör Odsherred till ett attraktivt sommarland.

Mer info: www.visitodsherred.dk
 
Nebra, Tyskland
Välkommen till landet med Himmelskivan från Nebra.

Omgiven av vingårdar och floddalar förtrollar Saale-Unstrut regionen med den största koncentration av förhistoriska kulturminnesmärken i Tyskland – som den 3,600 år gamla Himmelsskivan. Ett måste för alla som älskar kultur och historia.

Mer info:
www.saale-unstrut-tourismus.de
Logo
Menu German Danish Swedish English Arche Nebra Museum Odsherred Tanum World Heritage Center Underslos Museum Tourist info